BEAUTY IS...

A CREATIVE FOUNDATION

På L’ANZA tror vi stylisterna kan upptäcka skönheten i varje person de berör. Uppdraget för vårt globala stylistkollektiv är att stödja och uppmuntra dina passioner, samtidigt ge dig kraft att nå din högsta potential.

Vi älskar det du gör, låt oss hjälpa dig att göra det.


FREE FROM

SHAMPOOS & SURFACTANTS

Alla schampon innehåller tensider, som ger rengörande och löddrande egenskaper. ”Tensider” är en förkortning för ”ytaktiva medel”, eftersom de hjälper till att bryta ytspänningen hos vattnet så att den bättre kan  avlägsna oljor och smuts från håret. Det finns många typer av ytaktiva medel. Den första och vanligaste tensiden är tvål. I själva verket var de första schampolösningar gjorda av vatten, tvål och natriumkarbonat. Det var britterna som myntade ordet schampo från ”champo”, ett ord  på Hindi som betyder att massera eller knåda. Tensider är uppdelade i två kategorier: sulfat och sulfat-fria.

SODIUM CHLORIDE-FREE

Natriumklorid *, även känt som bordssalt, har länge använts i schampo som förtjocknings medel. Med införandet av nya kemiska tjänster, såsom brasilianska rakpermanenter är det viktigt att kunden inte använder schampo som innehåller natriumklorid, eftersom det kan vända på den uträtande effekten. Alla schampo i L’ANZA Advanced Healing Collection är natriumkloridfria.
*OBS: ”natriumklorid” är ett specifikt salt som påverkar hårfärg och andra kemiska processer. Natrium och klor är oberoende element som kan vara en del av många andra ingredienser, såsom natriumlauroylsarkosinat sarconsinate och behentrimonium chloride. Dessa andra ingredienser bör inte förväxlas med natriumklorid, även om namnen kan se likadana ut.

SULFATE-FREE SURFACTANTS

Det finns också tensider som inte är sulfatbaserade och är lika effektiva vid rengöring av håret. Tidigare sulfatfria tensider var inte så vanligt eftersom de är något mindre löddrande än sulfattensider.
Idag har L’ANZAs teknik möjliggjort utvecklingar av blandningar av ickesulfattensider som ger ett rikt lödder i ett sulfatfritt schampo, särskilt med tillägg av botaniska extrakt som Gugo Bark, vilket naturligtvis ökar den ”bubblande” faktorn.

 


IN THE SCIENCE

KERATIN HEALING SYSTEM

Återställer keratinprotein och reparerar håret.

NANO SCIENCE 10²

Tillför återställande ingredienser djupt inne i håret.

 

SULFATE-FREE SURFACTANTS

Låser in färgpigment för att skydda hårfärgen.

TRIPLE UV PROTECTION

Fullt UV-skydd. Skyddar håret från skadliga UV-strålar.

SULFATE-FREE & SODIUM CHLORIDE-FREE SHAMPOOS

Milda men effektiva.

 

GLUTEN-FREE, PARABEN-FREE & PARABEN-SAFE

Kvalitet, säkra ingredienser.


IN THE POWER OF NATURE

L’ANZA är extra noga med att handplocka de bästa växterna från vildmarken från hållbara skogar och djungler över hela världen. Dessa organiska, icke-GMO*-växter ger den bästa renheten, styrkan och effekten. Ger oöverträffade förskönande fördelar för håret. Växterna som används skördas av lokalbefolkningen, som agerar som förvaltare för att skydda skogarna och deras förnybara resurser. L’ANZA stöder inte avskogning, utan förespråkar en hållbar relation med naturen. Med mindre användning av bekämpningsmedel och konstgödsel kommer vår planet att vara mindre giftig och bättre för mänskligheten och miljön.

RESPONSIBILITY

L’ANZA anser att hårvård inte bara handlar om att hålla håret vackert och friskt, utan också att hålla jorden vacker och frisk. L’ANZAs produkter och en omfattande grön politik främjar en hållbar framtid genom många program, åtgärder och initiativ.


ADVANCED UV PROTECTION

UV-solstrålarna har länge ansetts skadliga för huden. Men dessa strålar skadar också håret och är en av de främsta orsakerna till att hårfärg bleknar.
L’ANZA använder UV-skydd som skyddar mot alla tre typer av strålar för att säkerställa maximalt skydd mot solskador och blekning av hårfärgen.